Leuke weetjes over de hoelahoep - Fitnesshoelahoep.com: hèt adres voor je hoelahoep

Leuke weetjes over de hoelahoep

Hoelahoep records

Het wereldrecord aan één stuk door hoelahoepen is in handen van de Amerikaaanse Roxann Rose. Zij hoelahoepte in 1986 maar liefst 90 uur achter elkaar.
Een ander hoelahoep record staat op naam van Yana Rodinova uit Groot-Brittannië. Zij kreeg het voor elkaar om maar liefst 95 hoelahoeps draaiende te houden rond haar lichaam, van de schouders tot de heupen. Zij deed dit op 8 april 2003.
Op 12 februari 2013 namen maar liefst 4483 kinderen deel aan een wedstrijd hoelahoepen in Thailand. Het vorige record staat op 2496 mensen en stamt uit 2011.

Wereldrecord hoelahoep op 12 februari 2013 in Thailand.

Wereldrecord hoelahoep op 12 februari 2013 in Thailand.


Roman Schedler uit Oostenrijk ging eens hoelahoepen met een tractorband van 24 kg en heeft dat maar liefst 71 seconden volgehouden.
De grootste ooit gebruikte hoelahoep schijnt een diameter van maar liefst 2,10 m te hebben gehad.

Bekende fans van de hoelahoep

Als je je afvraagt hoe Jolanthe aan haar mooie figuur komt: hoelahoepen is het geheim. En ze heeft er duidelijke plezier in.


Michelle obama, the First Lady van de verenigde staten is een groot fan van de hoelahoep. Op 9 oktober 2009 gaf ze een demonstratie op het grasveld van het Witte Huis. Dit was in het kader van een gezondheidsevenement voor kinderen. Ze wilde hiermee lagere schoolkinderen aanmoedigen om te sporten en gezond te eten.

Ook van Beyoncé en Grace Jones is bekend dat ze groot fan zijn van de hoelahoep. Zie onderstaande filmpjes.