Alles wat je wilt weten over fitness hoelahoeps - Fitnesshoelahoep.com: hèt adres voor je hoelahoep
!Vanwege de huidige grote drukte bij de vervoersbedrijven kan de bestelling vertraging oplopen en is de levertijd niet gegarandeerd.

Alles wat je wilt weten over fitness hoelahoeps

Inhoud

Helpt een fitness hoelahoep nu echt om een mooier figuur te krijgen?

Als wij afgaan op ervaringen van onze klanten wel. Maar de University of Waterloo in Canada heeft het een aantal jaren geleden ook wetenschappelijk onderzocht. Er deden 18 vrouwen aan het onderzoek mee die ieder 6 weken lang met een hoelahoep van 1,7 kg aan de slag gingen. Zij hoepelden gedurende deze 6 weken 5 dagen in de week 15 minuten per dag. Zowel de tailleomvang als de heupomvang werd zowel aan het begin als aan het eind van het onderzoek gemeten. Het Bleek dat er gemiddeld genomen na 6 weken een significante afname van zowel de heup- als de tailleomvang te meten was. De tailleomvang was gemiddeld met 3,4 cm afgenomen, de heupomvang met 1,4 cm.

Bron: Stuart McGill et al. A 6 week trial of hula hooping using a weighted hoop: Effects on skinfold, girths, weight and torso muscle endurance. Journal of Strength and Conditioning Research Publish Ahead of Print DOI: 10.1519/JSC.0000000000000653. Klik hier om de online versie van het artikel te lezen.

130402-buikomvang

Ik heb vaak last van (lage) rugppijn. Is hoelahoepen geschikt voor mij?

Vaak wordt lage rugpijn veroorzaakt doordat de rugspieren verslapt zijn. Hoepelen met een fitness hoelahoep helpt om de rugspieren te verstevigen en soepel te maken. Ik hoor steeds weer van onze klanten dat rugklachten als gevolg van het hoepelen verdwenen zijn of in ieder geval een stuk minder.

Let wel, we hebben het hier over “gewone” lage rugpijn, die het gevolg is van verslapte kernspieren (en daardoor een lagere kernstabiliteit). Dat wil natuurlijk niet zeggen dat hoelahoepen helpt bij alle soorten rugklachten. Bij specifieke medische problemen (zoals bijvoorbeeld hernia of artrose) kun je altijd het beste eerst advies vragen aan je behandelend arts.

Jullie hebben zoveel verschillende hoelahoeps, ik zie door de bomen het bos niet meer. Welke moet ik nu kiezen?

Dat begrijpen wij heel goed, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom hebben wij een kieswijzer ontwikkeld, waar een advies uitkomt welke hoelahoep voor jou persoonlijk het meest geschikt is.

Hebben jullie ook een trainingsschema?

Het is belangrijk om de duur van het hoelahoepen langzaam op te bouwen. Om je hierbij te helpen hebben wij een trainingsschema ontwikkeld.

Is het belangrijk om afwisselend rechtsom en linksom te hoelahoepen?

Jazeker, dat is belangrijk! Wanneer je steeds dezelfde kant op hoepelt, dan worden je buikspieren assymmetrisch getraind, en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Nu is het zo dat vrijwel iedereen een voorkeursrichting heeft. De andere kant op hoepelen lijkt dan in eerste instantie bijna onmogelijk. Maar wanneer je het hoepelen in de makkelijke richting eenmaal goed onder de knie hebt, je steeds bij iedere keer dat je gaat hoepelen ook de andere kant even probeert, dan zul je merken dat dat op een gegeven moment ook gaat lukken.

Lekker naar buiten met je fitness hoelahoep

Het lukt mij nog niet om de hoelahoep hoog te houden. Hebben jullie tips voor mij?

Hoelahoepen is net als fietsen: wanneer je het eenmaal kunt is het niet moeilijk meer en gaat het vanzelf. Maar je moet even de slag te pakken krijgen. En daar hebben wij zeker wel een aantal tips bij. Zie hiervoor onze tutorial.

Het lukt me niet om mijn hoelahoep hoog te houden. Is deze te zwaar voor mij?

Het blijkt vrij vaak voor te komen dat mensen menen dat de hoelahoep die ze besteld hebben te zwaar is omdat het ze niet (meteen) lukt om de hoepel hoog te houden. Echter, wanneer je de techniek van het hoelahoepen onder de knie hebt, dan zal het wat hooghouden betreft niet uitmaken of je met een hoelahoep van 1,2 kg of van meer dan 2 kg te maken hebt. Wel is het natuurlijk zo dat een zwaardere hoelahoep meer van je buikspieren vraagt. Dat verschil voel je wel aan je buikspieren, met een te zware hoelahoep ga je het daardoor natuurlijk ook minder lang volhouden. Maar dat is natuurlijk iets anders dan het echt niet kunnen hooghouden waarbij de hoelahoep direct naar beneden valt. Mijn dochter (van Nynke) kon met 7 jaar al een hoelahoep van bijna 2 kg hooghouden. Dat wil dus niet zeggen dat ik deze hoelahoeps nu aanraad voor kleine meisjes.

Een zeer lichte hoelahoep (< 500 gram) is overigens juist extra moeilijk om hoog te houden. Een dergelijke hoepel ligt niet stabiel op de heupen en heeft daardoor de neiging om alle kanten op te vliegen.

Het lukt me nog niet om mijn hoelahoep hoog te houden. Is deze misschien te groot voor mij?

Nee, onze hoelahoeps zijn niet zonder reden zo groot. Met een kleinere hoelahoep wordt het hoelahoepen juist alleen maar nog moeilijker. Zie ook de vraag hieronder.

Waarom is mijn hoelahoep zo ontzettend groot?

Wij zijn zelf ook niet meer zo klein als vroeger, dus logisch dat wij ook een grotere hoelahoep nodig hebben. Een grotere hoelahoep hoef je ook niet zo snel rond te draaien, waardoor het hooghouden veel eenvoudiger wordt. Je hebt hierdooor veel meer mogelijkheid om te corrigeren wanneer je even niet goed opgelet hebt. Een kleinere hoelahoep ligt dan al direct op de grond.

van hoelahoepen word je vrolijk

Ik krijg blauwe plekken van het hoelahoepen. Hoe komt dit en hoe kan ik dit voorkomen?

Blauwe plekken treden alleen in het begin op wanneer je lichaam nog niet aan het hoelahoepen gewend is. Vergelijk het met een paar kilometer gaan hardlopen terwijl je dit nog nooit eerder hebt gedaan. Dan zul je de volgende dag ook flinke spierpijn hebben. Het is daarom van belang om niet al te enthousiast te starten (ook al heb je daar natuurlijk erg veel zin in), maar het hoelahoepen rustig op te bouwen. Voor meer informatie zie ons opbouwschema.

Voor extra bescherming kun je ook gebruik maken van een hoepelband.

Is een fitness hoelahoep slecht voor je nieren (en andere organen)?

Op internet zijn een aantal blogs te lezen waarin horror verhalen te lezen zijn dat hoelahoeps slecht voor je ingewanden zouden zijn. Wij hebben ons suf gezocht naar de bron van deze verhalen, maar hebben deze nooit kunnen vinden. In de desbetreffende blogs wordt de bron er dan ook nooit bij vermeld. Zelf hebben wij bij Fitnesshoelahoep.com enige reeds enige tienduizenden hoelahoeps verkocht en ook nooit een dergelijke klacht ontvangen. Duidelijk dus dat het om een broodje aap verhaal gaat.

Wel is het mogelijk om in het begin blauwe plekken van het hoelahoepen te krijgen. Het hoelahoepen rustig opbouwen is om die reden wel aan te raden. Je organen liggen echter diep in de buikholte en worden goed beschermd door je wervelkolom, onderste ribbenkast en je buik- en rugspieren. Daar hoef je je echt geen zorgen over te maken.

9.5
6263 beoordelingen
"Ik ben net begonnen, dus nog heel benieuwd wat het mij zal brengen. Snelle levering en vriendelijke en bekwame service."
,
"Product bevalt prima. Ik heb de hoelahoep 1.5 kg. Instructie filmje op de site is ook handig voor de beginners. Ik heb inmiddels de slag wel te pakken. Schuim is wel kwetsbaar zit na 1 week al een scheurtje in omdat ik ergens tegen aan stootte"
,
"Snelle levering, makkelijk in elkaar kunnen zetten!"
,
"De hoepel werd snel geleverd en is een kwalitatief goed product. Goed in elkaar te klikken, de hoepel is stevig en robuust. Indien nodig ook goed uit elkaar te halen."
,
"Hoelahoep is makkelijk inelkaar te zetten. Goede kwaliteit en uitleg in gebruik."
,
"Dit is de derde hoepel die ik bestel bij Fitneshoelalhoep, en ik ben erg tevreden, zowel over de producten als over de persoonlijke benadering en de service. Ik beveel deze site dan ook van harte aan."
,
"Door de duidelijke, leuke info op de website kon ik gemakkelijk een keuze maken uit de beschikbare modellen. Binnen twee of drie dagen was hij bezorgd en kon ik gaan oefenen. Ik ben er blij mee! :-)"
,
"De hoelahoep was snel geleverd. Hoelahoep voldoet aan de verwachting, ziet er stevig uit en is eenvoudig in elkaar te zetten. Fijn dat er een opbouwschema is, die zeker niet overbodig voel ik al. Nu nog in beweging zien te houden."
,
"Super snelle levering. Kwalitatief goede hoelahoep. Handige instructiefilmpjes en keuzetest. Kortom top!"
,
"Hoelahoep ziet er goed uit, was makkelijk in elkaar te zetten en op tijd geleverd. Helemaal top vind ik de instructies en de video op de website. Ben nu aan het oefenen en makkelijk is het niet, maar wel heel leuk!"
,
"Ik hoorde vorige week in de avond via een vriendin over Fitnesshoelahoep.com. Toen ik ging kijken op de site werd ik razend enthousiast. De kieswijzer gaf mij het advies om de start hoelahoep te kopen van 1,2 kg. Een beetje eigenwijs heb ik toch die van 1,5 kg besteld. Die had ik de volgende dag al in huis. De hoepel is makkelijk en snel in elkaar te zetten. Na het lezen van de tutorial ben ik direct aan het hoepelen geslagen. En zoals op de site ook al vermeld stond; ik heb een goede en een minder goede kant. Langzaam opgebouwd en zonder blauwe plekken zit ik nu al op 5 minuten per kant. Wat voor mij zeker een voordeel is aan het hoepelen, is dat je niet eerst andere (sport)kleren hoeft aan te trekken, de deur er voor uit moet of alles in gereedheid moet brengen. Je kunt op ieder gewenst moment de hoepel pakken en je ding doen. En hoe lekker is het met het mooie weer om even in de tuin, met de voeten in het gras te genieten van de zingende vogels terwijl je aan het hoepelen bent. Of, als het regent, je voor je favoriete tv-programma je oefening kunt doen. Ik merk dat ik er nu al heel veel plezier in heb. Ik ben enorm benieuwd naar het resultaat over een aantal weken."
,
"Na 20.00 besteld, geleverd de volgende dag. Ik heb de 1,2 kg hoepel met hobbels erin. Ik heb hem nu 3 dagen en elke dag even geprobeerd. Is moeilijker dan ik dacht, want ik ben inmiddels het hoelahoepen verleerd. Ik heb wel het idee dat er wat gebeurd, want ik heb erg last van mijn buikspieren. En ik had hem aangeschaft om die te trainen, dus het werkt... Erg tevreden"
,