Alles wat je wilt weten over fitness hoelahoeps - Fitnesshoelahoep.com: hèt adres voor je hoelahoep

Alles wat je wilt weten over fitness hoelahoeps

Helpt een fitness hoelahoep nu echt om een mooier figuur te krijgen?

Als wij afgaan op ervaringen van onze klanten wel. Maar de University of Waterloo in Canada heeft het een aantal jaren geleden ook wetenschappelijk onderzocht. Er deden 18 vrouwen aan het onderzoek mee die ieder 6 weken lang met een hoelahoep van 1,7 kg aan de slag gingen. Zij hoepelden gedurende deze 6 weken 5 dagen in de week 15 minuten per dag. Zowel de tailleomvang als de heupomvang werd zowel aan het begin als aan het eind van het onderzoek gemeten. Het Bleek dat er gemiddeld genomen na 6 weken een significante afname van zowel de heup- als de tailleomvang te meten was. De tailleomvang was gemiddeld met 3,4 cm afgenomen, de heupomvang met 1,4 cm.

Bron: Stuart McGill et al. A 6 week trial of hula hooping using a weighted hoop: Effects on skinfold, girths, weight and torso muscle endurance. Journal of Strength and Conditioning Research Publish Ahead of Print DOI: 10.1519/JSC.0000000000000653. Klik hier om de online versie van het artikel te lezen.

130402-buikomvang

Ik heb vaak last van (lage) rugppijn. Is hoelahoepen geschikt voor mij?

Vaak wordt lage rugpijn veroorzaakt doordat de rugspieren verslapt zijn. Hoepelen met een fitness hoelahoep helpt om de rugspieren te verstevigen en soepel te maken. Ik hoor steeds weer van onze klanten dat rugklachten als gevolg van het hoepelen verdwenen zijn of in ieder geval een stuk minder.

Let wel, we hebben het hier over “gewone” lage rugpijn, die het gevolg is van verslapte kernspieren (en daardoor een lagere kernstabiliteit). Dat wil natuurlijk niet zeggen dat hoelahoepen helpt bij alle soorten rugklachten. Bij specifieke medische problemen (zoals bijvoorbeeld hernia of artrose) kun je altijd het beste eerst advies vragen aan je behandelend arts.

Jullie hebben zoveel verschillende hoelahoeps, ik zie door de bomen het bos niet meer. Welke moet ik nu kiezen?

Dat begrijpen wij heel goed, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom hebben wij een kieswijzer ontwikkeld, waar een advies uitkomt welke hoelahoep voor jou persoonlijk het meest geschikt is.

Hebben jullie ook een trainingsschema?

Het is belangrijk om de duur van het hoelahoepen langzaam op te bouwen. Om je hierbij te helpen hebben wij een trainingsschema ontwikkeld.

Is het belangrijk om afwisselend rechtsom en linksom te hoelahoepen?

Jazeker, dat is belangrijk! Wanneer je steeds dezelfde kant op hoepelt, dan worden je buikspieren assymmetrisch getraind, en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Nu is het zo dat vrijwel iedereen een voorkeursrichting heeft. De andere kant op hoepelen lijkt dan in eerste instantie bijna onmogelijk. Maar wanneer je het hoepelen in de makkelijke richting eenmaal goed onder de knie hebt, je steeds bij iedere keer dat je gaat hoepelen ook de andere kant even probeert, dan zul je merken dat dat op een gegeven moment ook gaat lukken.

Lekker naar buiten met je fitness hoelahoep

Het lukt mij nog niet om de hoelahoep hoog te houden. Hebben jullie tips voor mij?

Hoelahoepen is net als fietsen: wanneer je het eenmaal kunt is het niet moeilijk meer en gaat het vanzelf. Maar je moet even de slag te pakken krijgen. En daar hebben wij zeker wel een aantal tips bij. Zie hiervoor onze tutorial.

Het lukt me niet om mijn hoelahoep hoog te houden. Is deze te zwaar voor mij?

Het blijkt vrij vaak voor te komen dat mensen menen dat de hoelahoep die ze besteld hebben te zwaar is omdat het ze niet (meteen) lukt om de hoepel hoog te houden. Echter, wanneer je de techniek van het hoelahoepen onder de knie hebt, dan zal het wat hooghouden betreft niet uitmaken of je met een hoelahoep van 1,2 kg of van meer dan 2 kg te maken hebt. Wel is het natuurlijk zo dat een zwaardere hoelahoep meer van je buikspieren vraagt. Dat verschil voel je wel aan je buikspieren, met een te zware hoelahoep ga je het daardoor natuurlijk ook minder lang volhouden. Maar dat is natuurlijk iets anders dan het echt niet kunnen hooghouden waarbij de hoelahoep direct naar beneden valt. Mijn dochter (van Nynke) kon met 7 jaar al een hoelahoep van bijna 2 kg hooghouden. Dat wil dus niet zeggen dat ik deze hoelahoeps nu aanraad voor kleine meisjes.

Een zeer lichte hoelahoep (< 500 gram) is overigens juist extra moeilijk om hoog te houden. Een dergelijke hoepel ligt niet stabiel op de heupen en heeft daardoor de neiging om alle kanten op te vliegen.

Het lukt me nog niet om mijn hoelahoep hoog te houden. Is deze misschien te groot voor mij?

Nee, onze hoelahoeps zijn niet zonder reden zo groot. Met een kleinere hoelahoep wordt het hoelahoepen juist alleen maar nog moeilijker. Zie ook de vraag hieronder.

Waarom is mijn hoelahoep zo ontzettend groot?

Wij zijn zelf ook niet meer zo klein als vroeger, dus logisch dat wij ook een grotere hoelahoep nodig hebben. Een grotere hoelahoep hoef je ook niet zo snel rond te draaien, waardoor het hooghouden veel eenvoudiger wordt. Je hebt hierdooor veel meer mogelijkheid om te corrigeren wanneer je even niet goed opgelet hebt. Een kleinere hoelahoep ligt dan al direct op de grond.

van hoelahoepen word je vrolijk

Ik krijg blauwe plekken van het hoelahoepen. Hoe komt dit en hoe kan ik dit voorkomen?

Blauwe plekken treden alleen in het begin op wanneer je lichaam nog niet aan het hoelahoepen gewend is. Vergelijk het met een paar kilometer gaan hardlopen terwijl je dit nog nooit eerder hebt gedaan. Dan zul je de volgende dag ook flinke spierpijn hebben. Het is daarom van belang om niet al te enthousiast te starten (ook al heb je daar natuurlijk erg veel zin in), maar het hoelahoepen rustig op te bouwen. Voor meer informatie zie ons opbouwschema.

Voor extra bescherming kun je ook gebruik maken van een hoepelband.

Is een fitness hoelahoep slecht voor je nieren (en andere organen)?

Op internet zijn een aantal blogs te lezen waarin horror verhalen te lezen zijn dat hoelahoeps slecht voor je ingewanden zouden zijn. Wij hebben ons suf gezocht naar de bron van deze verhalen, maar hebben deze nooit kunnen vinden. In de desbetreffende blogs wordt de bron er dan ook nooit bij vermeld. Zelf hebben wij bij Fitnesshoelahoep.com enige reeds enige tienduizenden hoelahoeps verkocht en ook nooit een dergelijke klacht ontvangen. Duidelijk dus dat het om een broodje aap verhaal gaat.

Wel is het mogelijk om in het begin blauwe plekken van het hoelahoepen te krijgen. Het hoelahoepen rustig opbouwen is om die reden wel aan te raden. Je organen liggen echter diep in de buikholte en worden goed beschermd door je wervelkolom, onderste ribbenkast en je buik- en rugspieren. Daar hoef je je echt geen zorgen over te maken.

9.4
6343 beoordelingen
"Duidelijke website met uitleg welke hoepel geschikt is. Veel keuze uit verschillende kleuren. Levering ging heel snel en het product ziet er mooi en stevig uit. Aanrader!"
,
"Ik heb een hoelahoep besteld, nadat ik een mooie en duidelijke uitleg heb gekregen welke voor mij het beste geschikt zou zijn. De levering en verpakking van de hoelahoep was super snel en netjes verpakt. Na de introductievideo bekeken te hebben ben ik aan de slag gegaan met de juiste en goed handteerbare hoelahoep. Het is een fijne en goede kwaliteit en hoop er nog lang plezier van te hebben. Kortom; een TOP Hoelahoep en adviseer ieder een Hoelahoep op jouw eigen keuze samengesteld."
,
"Ene dag besteld, de volgende in huis. Informatie rondom het in gebruik nemen was erg duidelijk. Ook de info over hoe je moet opbouwen en wat je kunt verwachten was erg duidelijk. Nu nog ff doen. Aangeschaft omdat ik iets zocht wqarbij ik geen druk op mijn voeten en knieen heb. Daar zitten blessures en met een andere workout hebben die klappen te incasseren. Met hoepelen dus niet! Op basis van de test de hoepel besteld. Uiteraard moest deze door het hele gezin geprobeerd worden mijn kids (18 en 16) hebben hem nu ingepikt. Mijn dochter gebruikt hem inmiddels elke dag en hoepelt linksom en rechtsom alsof ze nooit anders heeft gedaan. Ik ben nog in de opbouwende fase, maar weet zeker dat de 20 min training per dag moet gaan lukken. Lekker podcast luisteren en trainen die spieren. Waarvan bewezen is dat het effectief is....Mits ik de hoepel afgepakt krijg.. :-)"
,
"Super leuk om te hoelahoepen! Ben al wat rolletjes kwijt geraakt, het werkt dus echt!!! Ik ben enthousiast en stimuleer ook mijn naasten om te gaan hoepelen."
,
"Heerlijk om thuis te "sporten""
,
"Zeer goede en overzichtelijke website en snelle levering. TOP!!"
,
"je traint aan je conditie zonder dat je je huis moet verlaten, met eigen leuke muziek en dat wanneer het past in de dag"
,
"'s avonds besteld, volgende dag al in huis. Ik ben er zo blij mee, even uitgetest en toch wel even wennen om met zo'n grote hoelahoep te werken, maar eerst het filmpje gekeken en dit hielp wel. Ik kijk er naar uit om dit elke dag te doen!"
,
"Heb de hoelahoep besteld en was de volgende dag al in huis. We hebben erg gelachen met z'n allen. allemaal proberen maar viel nog niet mee. Heb het nu goed onder de knie. Gaat super. Ook beide kanten op hoelahoepen. Was in het begin even wennen maar pakte het weer snel op. Echt super leuk."
,
"Snelle levering, en zeer duidelijke uitleg. Hoelahoep we werkt perfect."
,
"Hele snelle levering, goede kwaliteit. Ik gebruik de 1.5 en 1.8. Even wennen als je overstapt naar de 1.8, want je merkt direct het verschil tussen de 300 gram. In het begin ook wel blauwe plekken gehad maar als je meer buikspieren krijgt heb je hier geen last meer van. Het is ook persoonlijk, vriendin had hier geen last van. Ik word heel blij van het hoelahoepen. Neem het zelfs mee op vakantie. Zeer tevreden over de producten en de service."
,
"Ik kon het meteen. Deze hoepel past goed bij mij."
,