Alles wat je wilt weten over fitness hoelahoeps - Fitnesshoelahoep.com: hèt adres voor je hoelahoep

Alles wat je wilt weten over fitness hoelahoeps

Helpt een fitness hoelahoep nu echt om een mooier figuur te krijgen?

Als wij afgaan op ervaringen van onze klanten wel. Maar de University of Waterloo in Canada heeft het een aantal jaren geleden ook wetenschappelijk onderzocht. Er deden 18 vrouwen aan het onderzoek mee die ieder 6 weken lang met een hoelahoep van 1,7 kg aan de slag gingen. Zij hoepelden gedurende deze 6 weken 5 dagen in de week 15 minuten per dag. Zowel de tailleomvang als de heupomvang werd zowel aan het begin als aan het eind van het onderzoek gemeten. Het Bleek dat er gemiddeld genomen na 6 weken een significante afname van zowel de heup- als de tailleomvang te meten was. De tailleomvang was gemiddeld met 3,4 cm afgenomen, de heupomvang met 1,4 cm.

Bron: Stuart McGill et al. A 6 week trial of hula hooping using a weighted hoop: Effects on skinfold, girths, weight and torso muscle endurance. Journal of Strength and Conditioning Research Publish Ahead of Print DOI: 10.1519/JSC.0000000000000653. Klik hier om de online versie van het artikel te lezen.

130402-buikomvang

Ik heb vaak last van (lage) rugppijn. Is hoelahoepen geschikt voor mij?

Vaak wordt lage rugpijn veroorzaakt doordat de rugspieren verslapt zijn. Hoepelen met een fitness hoelahoep helpt om de rugspieren te verstevigen en soepel te maken. Ik hoor steeds weer van onze klanten dat rugklachten als gevolg van het hoepelen verdwenen zijn of in ieder geval een stuk minder.

Let wel, we hebben het hier over “gewone” lage rugpijn, die het gevolg is van verslapte kernspieren (en daardoor een lagere kernstabiliteit). Dat wil natuurlijk niet zeggen dat hoelahoepen helpt bij alle soorten rugklachten. Bij specifieke medische problemen (zoals bijvoorbeeld hernia of artrose) kun je altijd het beste eerst advies vragen aan je behandelend arts.

Jullie hebben zoveel verschillende hoelahoeps, ik zie door de bomen het bos niet meer. Welke moet ik nu kiezen?

Dat begrijpen wij heel goed, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom hebben wij een kieswijzer ontwikkeld, waar een advies uitkomt welke hoelahoep voor jou persoonlijk het meest geschikt is.

Hebben jullie ook een trainingsschema?

Het is belangrijk om de duur van het hoelahoepen langzaam op te bouwen. Om je hierbij te helpen hebben wij een trainingsschema ontwikkeld.

Is het belangrijk om afwisselend rechtsom en linksom te hoelahoepen?

Jazeker, dat is belangrijk! Wanneer je steeds dezelfde kant op hoepelt, dan worden je buikspieren assymmetrisch getraind, en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Nu is het zo dat vrijwel iedereen een voorkeursrichting heeft. De andere kant op hoepelen lijkt dan in eerste instantie bijna onmogelijk. Maar wanneer je het hoepelen in de makkelijke richting eenmaal goed onder de knie hebt, je steeds bij iedere keer dat je gaat hoepelen ook de andere kant even probeert, dan zul je merken dat dat op een gegeven moment ook gaat lukken.

Lekker naar buiten met je fitness hoelahoep

Het lukt mij nog niet om de hoelahoep hoog te houden. Hebben jullie tips voor mij?

Hoelahoepen is net als fietsen: wanneer je het eenmaal kunt is het niet moeilijk meer en gaat het vanzelf. Maar je moet even de slag te pakken krijgen. En daar hebben wij zeker wel een aantal tips bij. Zie hiervoor onze tutorial.

Het lukt me niet om mijn hoelahoep hoog te houden. Is deze te zwaar voor mij?

Het blijkt vrij vaak voor te komen dat mensen menen dat de hoelahoep die ze besteld hebben te zwaar is omdat het ze niet (meteen) lukt om de hoepel hoog te houden. Echter, wanneer je de techniek van het hoelahoepen onder de knie hebt, dan zal het wat hooghouden betreft niet uitmaken of je met een hoelahoep van 1,2 kg of van meer dan 2 kg te maken hebt. Wel is het natuurlijk zo dat een zwaardere hoelahoep meer van je buikspieren vraagt. Dat verschil voel je wel aan je buikspieren, met een te zware hoelahoep ga je het daardoor natuurlijk ook minder lang volhouden. Maar dat is natuurlijk iets anders dan het echt niet kunnen hooghouden waarbij de hoelahoep direct naar beneden valt. Mijn dochter (van Nynke) kon met 7 jaar al een hoelahoep van bijna 2 kg hooghouden. Dat wil dus niet zeggen dat ik deze hoelahoeps nu aanraad voor kleine meisjes.

Een zeer lichte hoelahoep (< 500 gram) is overigens juist extra moeilijk om hoog te houden. Een dergelijke hoepel ligt niet stabiel op de heupen en heeft daardoor de neiging om alle kanten op te vliegen.

Het lukt me nog niet om mijn hoelahoep hoog te houden. Is deze misschien te groot voor mij?

Nee, onze hoelahoeps zijn niet zonder reden zo groot. Met een kleinere hoelahoep wordt het hoelahoepen juist alleen maar nog moeilijker. Zie ook de vraag hieronder.

Waarom is mijn hoelahoep zo ontzettend groot?

Wij zijn zelf ook niet meer zo klein als vroeger, dus logisch dat wij ook een grotere hoelahoep nodig hebben. Een grotere hoelahoep hoef je ook niet zo snel rond te draaien, waardoor het hooghouden veel eenvoudiger wordt. Je hebt hierdooor veel meer mogelijkheid om te corrigeren wanneer je even niet goed opgelet hebt. Een kleinere hoelahoep ligt dan al direct op de grond.

van hoelahoepen word je vrolijk

Ik krijg blauwe plekken van het hoelahoepen. Hoe komt dit en hoe kan ik dit voorkomen?

Blauwe plekken treden alleen in het begin op wanneer je lichaam nog niet aan het hoelahoepen gewend is. Vergelijk het met een paar kilometer gaan hardlopen terwijl je dit nog nooit eerder hebt gedaan. Dan zul je de volgende dag ook flinke spierpijn hebben. Het is daarom van belang om niet al te enthousiast te starten (ook al heb je daar natuurlijk erg veel zin in), maar het hoelahoepen rustig op te bouwen. Voor meer informatie zie ons opbouwschema.

Voor extra bescherming kun je ook gebruik maken van een hoepelband.

Is een fitness hoelahoep slecht voor je nieren (en andere organen)?

Op internet zijn een aantal blogs te lezen waarin horror verhalen te lezen zijn dat hoelahoeps slecht voor je ingewanden zouden zijn. Wij hebben ons suf gezocht naar de bron van deze verhalen, maar hebben deze nooit kunnen vinden. In de desbetreffende blogs wordt de bron er dan ook nooit bij vermeld. Zelf hebben wij bij Fitnesshoelahoep.com enige reeds enige tienduizenden hoelahoeps verkocht en ook nooit een dergelijke klacht ontvangen. Duidelijk dus dat het om een broodje aap verhaal gaat.

Wel is het mogelijk om in het begin blauwe plekken van het hoelahoepen te krijgen. Het hoelahoepen rustig opbouwen is om die reden wel aan te raden. Je organen liggen echter diep in de buikholte en worden goed beschermd door je wervelkolom, onderste ribbenkast en je buik- en rugspieren. Daar hoef je je echt geen zorgen over te maken.

9.3
6313 beoordelingen
"Door het vragenformulier in te vullen voor een advies op maat heb ik de ideale hoelahoep dan ook super snel ontvangen. De volgende dag kon ik al aan de slag met de hoelahoep. Nu nog veel oefenen om de hoelahoep hoog te houden. Maar dat gaat lukken de motivatie is er! Bedankt voor de service MVG Judith"
,
"Even oefenen en het werkt. Intensieve oefening en goed vol te houden. Je pakt de hoelahoep sneller als een gewoon apparaat, dus mensen met een druk leven kunnen de oefening snel tussendoor doen"
,
"Je ziet door de hoelas niet de hoops meer. Door middel van de test weet je welke hoela hoop bij je past! Blij met de hoela hoop keuze (heb 1 kleur), snelheid van handelen en opsturen. Ik was binnen no time aan het hoela hoopen. Dank jullie wel!"
,
"Snelle levering van buikband , Is goede kwaliteit"
,
"Super netjes en fijn geregeld"
,
"Product voldoet aan verwachting, leveringssnelheidsbelofte wordt nagekomen en bijgeleverde info om verantwoord te hoopen is goed."
,
"Best lastig om het te leren, maar oefening baart kunst."
,
"Leuke en gemakkelijke manier om aan je fitheid te werken. Ik ben met veel plezier elke dag een paar minuten bezig."
,
"Ik kon niet goed beslissen welke hoelahoep bij mij zou passen, maar door middel van de vragenlijst met daarbij een advies per email was de keus snel gemaakt."
,
"Het was even wennen weer voordat ik het ritme had gevonden . Eerste 3x een mislukte poging maar daarna kreeg ik de smaak te pakken. Wat doet dit aan mijn jeugd denken maar het is vanwege de zwaarte en de grote een stuk intensiever. Ik hoelahoep nu iedere dag ben er een beetje verslaafd aan …."
,
"Zeer snelle levering! Adviezen d.m.v. een vragenlijst is ook fijn."
,
"De informatie op de site is heel handig als je niet weet wat voor hoelahoep het meest geschikt is. De eerste aarzelende hoelahoeppogingen mislukken (natuurlijk) maar de heldere aanwijzigingen en de tutorials motiveren om vol te houden. Kortom, ik ben blij. Wel nog een tip: als je wil stimuleren dat de hoelahoep ook tijdens reizen gebruikt wordt is een tasje erbij doen een aardige attentie."
,