Hoe groot moet mijn hoelahoep zijn?

Probeerde je het laatst eens met de hoelahoep van je kleine nichtje en viel dat deze meteen op de grond? Dat kwam omdat deze veel te klein voor je was.

Een grotere hoelahoep is eenvoudiger in de lucht te houden

Een kleine hoelahoep moet je sneller ronddraaien waardoor deze ook moeilijker te corrigeren is wanneer je even wat minder goed oplet. En daardoor ligt de hoepel dus sneller op de grond.

fitnesshoelahoep vergeleken met kinderhoelahoep
fitnesshoelahoep vergeleken met kinderhoelahoep

Dat je een grotere hoelahoep minder snel hoeft rond te draaien, wil natuurlijk niet zeggen dat dat het daarmee niet mogelijk is om hem snel te laten rondgaan. Wanneer je het hoepelen eenmaal goed onder knie hebt, kun je ook af en toe proberen om de hoelahoep zo snel je maar kunt rond te laten draaien. Je zult zien dat dat echt een enorm goede manier is om je uithoudingsvermogen te verbeteren.

Op zich logisch natuurlijk, dat wij als volwassenen een grotere hoelahoep nodig hebben. Wij zijn zelf immers ook niet meer zo klein als vroeger. Voor de meeste volwassenen is een hoelahoep met een diameter van 100 cm prima geschikt. Dit is dan ook het formaat van het overgrote deel van de hoelahoeps die wij verkopen. Let op: dit is dus echt wel wat groter dan een hoelahoep zoals je waarschijnlijk uit je kindertijd gewend bent (zie de afbeelding hieronder). Voor erg lange mensen of mensen met een erg grote taillleomvang hebben we ook hoelahoeps met een diameter van 110 cm (Hoelahoep Original XL).

Kan ik de hoelahoep groter of kleiner maken?

Soms krijgen we de vraag of het ook mogelijk om een extra deel in de hoelahoep te zetten of om een deel weg te laten. Dit raden we af. De hoelahoep wordt dan wel heel veel kleiner of groter. Bij de 8-delige hoepels is het in principe wel mogelijk om er een deel tussenuit te halen, maar dan word de hoelahoep echt te klein (een hoelahoep met een diameter van 100 cm krijgt daarmee een diameter van 87 cm).

Het klopt dat er elders op het internet hoelahoeps worden aangeboden waarvan beweerd wordt dat je de diameter ervan kunt variëren door er 1 of zelfs 2 delen tussenuit te halen. In theorie mag dat dan mogelijk zijn, in de praktijk heb je er niets aan, omdat er met een dergelijk verkleinde hoelahoep niet meer valt te hoepelen. Door het kleiner maken van de hoelahoep wordt het veel moeilijker om deze hoog te houden.

Daarnaast is niet zo dat je workout meer of minder intensief wordt door er een deel tussenuit te halen. Voor een zwaardere workout kies je een zwaardere hoelahoep, voor een lichtere een lichtere hoelahoep. Dit staat dus los van het formaat van de hoelahoep. Daarnaast kun je de intensiteit van je workout altijd opvoeren door de hoelahoep sneller te laten ronddraaien.

Wel is het zo dat je een kleine hoelahoep snel MOET ronddraaien, omdat deze anders op de grond valt. Maar wanneer je wilt kun je een zware hoelahoep net zo snel ronddraaien. Zo kun je met een grote hoelahoep ook intervaltraining doen: afwisselend de hoelahoep heel snel en dan weer rustig rond laten draaien (bekijk ook ons filmpje over powerhoepelen).

Heb je na het lezen van deze pagina nog vragen? Stel ons gerust je vraag. Je zult zo spoedig mogelijk een antwoord van ons ontvangen.

Naam:

E-mailadres:

Vraag:

video thumbnail
wacht animatie
Op 7 en 14 februari 2016 was fitnesshoelahoep.com te zien in De Beste Deal van Nederland op SBS6.
9.5
6498 beoordelingen
Kiyoh
"Nog niet veel gebruikt( lukt nog niet), maar hoelahoep ziet er goed uit. In enkele dagen geleverd. Geen klachten."
,
"Een hoepel is toch maar een hoepel? Totdat je nazoekwerk gaat doen en er als leek niet meer aan uitkomt. Dankzij de keuzehulp viel mijn oog op de Rainbow Adjust Me. De volgende dag had ik mijn nieuwe ‘partner in crime’ al in huis. Speelsheid, positiviteit en vrolijkheid verpakt in een doos. Het in elkaar zetten verliep heel eenvoudig. De hoepel is solide en vervormt niet. Ik schrok wel even van het gewicht. Hoe moet ik dat rondgedraaid krijgen en hoog kunnen houden? Dat blijkt wonder boven wonder goed mee te vallen. Het advies is om te starten met 1 minuut. In je enthousiasme denk je hier niet meer aan. Binnen enkele uren en zeker de volgende dag zul je, je berouwen. De snelle levering, goede verpakking en een topproduct maken het review waardig. Laat het kind in je los met deze unieke vorm van fitness en body sculpture. Het vraagt langzaam opbouwen en veel oefenen…. Ik ben fan!"
,
"Mooie en ook stevige hoepel. Design is top. Leukste manier om fit te blijven."
,
"Ik heb nog nooit zo een snelle levering gehad. Ik bestelde op zondag en had maandag mijn hoelahoep keurig verpakt binnen. Goed product ideaal te instaleren voor ook niet de handy vrouw. Beschrijving erbij . Dank jullie wel bedrijf is zeker aan te raden."
,
"Heel goed en ruilen was geen probleem"
,